Skip to main content

Segarkan Pagimu Dengan Minuman Cappuccino Granule Redlife

Entri #111 : Segarkan Pagimu Dengan Minuman Cappuccino Choco Granule Redlife
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Alhamdulillah

Rindunya nak bersiaran diblog sendiri, syukur diberikan peluang untuk segarkan balik hari ini. Salam Jumaat buat semua dengan pertanyaan sudah baca Surah Al Kahfi ke belum?  Kalau sudah Alhamdulillah, bagi yang belum luangkan masa untuk baca nanti ya.

Sebenarnya selain dari tuala wanita Lexee, banyak lagi produk lain dalam Syarikat Redlife.  Salah satu yang digemari pelanggan hakak ialah minuman Cappuccino ini.  Pembungkusan yang baru ni memang nampak menarik berbanding dulu.  Dan yang istimewa kali ini setiap satu sachet akan diberikan satu paket choco granul.  Ala-ala minuman milo tabur yang ada digerai ! 

Rasanya memang perghh, tak terlalu manis dan berkrim.  Kelebihan lain minuman Cappuccino Granule Redlife ialah :

šŸ”°memberikan kecergasan sepanjang hari
šŸ”°menyegarkan mata 
šŸ”°meningkatkan stamina
šŸ”°mengelakkan rasa mengantuk
šŸ”°meningkatkan tahap kesihatan mulut terutama jangkitan gusi
šŸ”°kurangkan risiko diabetis
šŸ”°meningkatkan mood untuk menjalankan tugas
šŸ”°melawaskan pembuangan air
šŸ”°elak gastrik
šŸ”°mengenyangkan

Kandungan :
✔ Satu paket mempunyai 20 sachet dan 20 ekstra choco granul yang dilekatkan bersama
✔ Satu sachet bersamaan dengan 25 g
✔ Mempunyai HALAL JAKIM Malaysia
✔ Harga satu paket ialah RM18

Jadi lepas ni, pastikan mood pagi-pagi ceria dengan minum satu sachet cappuccino tau.

Mahu jadi ahli seumur hidup LEXEE sambil jana pendapatan ?

Isikan maklumat DI SINI
atau
Whatsapp/Telegram:
019 838 2601 ( Puan Mariam )




Pembungkusan baru Cappuccino Choco Granul Redlife

Nampak tak taburan Choco Granule dia šŸ˜‹

Comments

  1. Satu paket harga atau satu bungkus.. cara nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam,satu bungkus RM18-20 sachet. Boleh order melalui wasap 0198382601

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Cheesekut Nestum Sedap Pengikat Kasih Sayang

Entri #68 : Resepi Cheesekut Sedap Pengikat Kasih Sayang
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Alhamdulillah

Setiap hari perlu disyukuri tidak kira cuaca di luar hujan atau panas, gembira ataupun duka.

Sudah agak lama juga tidak membuat juadah kek atas kesibukan diri sendiri dan emosi agak 'ke laut' semasa mengandung yang lepas.  Kali ini 'mood' sudah datang dan memanfaatkannya dengan satu resepi yang sangat mudah.  Anak-anak pun boleh buat sendiri kerana ia tidak perlu dibakar dalam oven atau dikukus dengan pengukus.


Bahan-bahan untuk membuat Resepi Cheesekut Nestum :

250 g Cream Cheese ( Jenama Tatura )Biskut Deluxe Cracker ( Jenama Hup Seng (  Original warna biru ) )3/4 tin susu pekat manis ( boleh kurangkan sukatan jika suka )Susu segar kotak kecil ( Jenama HL )Nestum
Cara-cara membuatnya : Mula-mula masukkan cream cheese, susu pekat manis dan susu kotak ( 2 sudu besar ) dan gaulkan hingga sebati menggunakan mixer.  Jika tiada mixer, boleh sahaja gunakan blender.  B…

Persediaan Bersalin Siri 3

Entri #40 : Persediaan Bersalin Siri 3
Teks : Siti Mariam Morshidi
Foto : Koleksi peribadi dan Google

Alhamdulillah

Masa untuk bersalin semakin hampir dan bolehlah saya menyediakan beg khas untuk ke hospital.  Sudah pasti persediaan awal ini bertujuan mengelakkan kekalutan bila dah sampai masanya untuk ke hospital.  Bagi saya pada minggu ke-36 kehamilan, ia adalah persediaan yang WAJIB sama ada diletakkan di kereta atau di bilik.

Mungkin persediaan bersalin untuk setiap orang adalah berbeza, jadi entri kali ini adalah persediaan saya sendiri berdasarkan pengalaman sebelum ini.  Terpulang kepada kalian nak mengikuti sepenuhnya atau pun tidak šŸ‘Œ.

Tempoh bersalin bagi ibu yang sudah mempunyai pengalaman ialah dalam 12 jam.  Walaubagaimanapun ia tertakluk kepada kesihatan ibu juga.  Jadi, para ibu jaga kesihatan ya terutamanya bila dah masuk minggu akhir.

BARANG PERSEDIAAN BERSALIN DI DALAM BEG

A.  Untuk Ibu :

Baju atau blouse yang sesuai untuk penyusuan : Baju khas di hospital sebenarnya s…

Daging Masak Hitam Mudah Dengan Philips Pressure Cooker ( PPC )

Entri#103 : Daging Masak Hitam Mudah Dengan Philips Pressure Cooker ( PPC )
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi
Alhamdulillah Masih lagi tidak terlambat untuk hakak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018 untuk muslimin dan muslimat diMalaysia dan seluruh dunia amnya.  Sudah lama sebenarnya hakak menyimpan niat untuk berkongsi resepi ini tetapi selalu tertangguh.  Hakak rasa inilah masanya yang sesuai lebih-lebih lagi dimusim perayaan.
Resepi Daging Masak Hitam banyak versinya di Sarawak.  Ada yang gunakan minyak sapi, ada yang masukkan kicap pekat dan macam-macam lagi tetapi dari sudut rasa tidaklah jauh berbeza. Resepi yang hakak gunakan cukup mudah tetapi sedap, malah keluarga diSabah telah menggunakannya untuk kenduri dan majlis-majlis.  Masakan ini juga tidak mudah basi kerana ia tidak menggunakan santan.
Bahan-bahannya:
500g daging
4 biji bawang besar *
Rempah 4 sekawan iaitu **:
4-5 biji buah pelaga
5 kuntum bunga cengkih
1 kuntum bunga lawang
1 kulit kayu manis
( seim…