Skip to main content

Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow

Entri #116 : Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Alhamdulillah

Hari ini hakak nak buat pertandingan atau contest sempena Malaysia nak sambut kemerdekaan hujung bulan Ogos ini.  Ni pertama hakak nak anjurkan, harapannya sudilah join ya.

Mudah sahaja syaratnya :

1. Follow Google+ blog ini : Siti Mariam Morshidi

2. Follow Instagram : Siti Mariam Morshidi

3. Buat satu tajuk entri "Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow "

4. Dah siap, publishkan entri tersebut dan letakkan linknya dibahagian komen entri ini

5. Jangan lupa copy dan pastekan banner di bawah dan backlink kan banner tersebut kepada entri ini

Hadiah Pertama : Satu set sebulan Lexee bernilai lebih RM50 menanti anda !

Hadiah Kedua : Satu botol Hygienewash Lexee bernilai lebih RM30

Mula contest : Hari ini šŸ˜€
Tarikh tutup contest : 31 Ogos 2018 / 11.59pm

Selamat mencuba

* Blogger yang duduk di Malaysia sahaja

* Pemilihan pemenang adalah secara rawak

* Mesti jujur


Comments

  1. ana join http://adna2029.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  2. http://ejulz.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  3. shu join

    http://www.shuhaidasaad.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, saya datang join dan support awak..

    http://www.shikinrazali.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  5. https://belogsjm.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    FB/IG/TW = jmbelogs

    ReplyDelete
  6. Sha joint
    http://kasihkuamani.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  7. Kak Feni join.

    Follower yang ke 7.

    http://www.safenifeni.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  8. https://messarah.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih join giveaway ni šŸ‘šŸ˜Š

      Delete
  9. join :)

    http://aerillhassan.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  10. Menyertai

    https://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  11. Saya join

    http://azlanbahar.com/contest/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow/

    ReplyDelete
  12. http://zafirahnazri.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  13. Join :)

    https://aninashyqinlife.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  14. Join.... http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join giveaway ni šŸ˜ƒ

      Delete
  15. join..
    http://www.bajuwarnacoklat.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum, Syaza join :)

    http://vitaminsyaza.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  17. saya join

    http://penselduabee.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join dan bertandang di blog ini šŸ‘šŸ˜€

      Delete
  18. Saya join

    https://jombercontest.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  19. http://www.bondezaidalifah.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    Join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, Terima kasih banyak šŸ‘ŒšŸŒø

      Delete
  20. join :)
    https://z3tty.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  21. http://www.mariafirdz.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  22. Join... :)

    http://www.huhahuhajerr.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Cheesekut Nestum Sedap Pengikat Kasih Sayang

Entri #68 : Resepi Cheesekut Sedap Pengikat Kasih Sayang
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Alhamdulillah

Setiap hari perlu disyukuri tidak kira cuaca di luar hujan atau panas, gembira ataupun duka.

Sudah agak lama juga tidak membuat juadah kek atas kesibukan diri sendiri dan emosi agak 'ke laut' semasa mengandung yang lepas.  Kali ini 'mood' sudah datang dan memanfaatkannya dengan satu resepi yang sangat mudah.  Anak-anak pun boleh buat sendiri kerana ia tidak perlu dibakar dalam oven atau dikukus dengan pengukus.


Bahan-bahan untuk membuat Resepi Cheesekut Nestum :

250 g Cream Cheese ( Jenama Tatura )Biskut Deluxe Cracker ( Jenama Hup Seng (  Original warna biru ) )3/4 tin susu pekat manis ( boleh kurangkan sukatan jika suka )Susu segar kotak kecil ( Jenama HL )Nestum
Cara-cara membuatnya : Mula-mula masukkan cream cheese, susu pekat manis dan susu kotak ( 2 sudu besar ) dan gaulkan hingga sebati menggunakan mixer.  Jika tiada mixer, boleh sahaja gunakan blender.  B…

Persediaan Bersalin Siri 3

Entri #40 : Persediaan Bersalin Siri 3
Teks : Siti Mariam Morshidi
Foto : Koleksi peribadi dan Google

Alhamdulillah

Masa untuk bersalin semakin hampir dan bolehlah saya menyediakan beg khas untuk ke hospital.  Sudah pasti persediaan awal ini bertujuan mengelakkan kekalutan bila dah sampai masanya untuk ke hospital.  Bagi saya pada minggu ke-36 kehamilan, ia adalah persediaan yang WAJIB sama ada diletakkan di kereta atau di bilik.

Mungkin persediaan bersalin untuk setiap orang adalah berbeza, jadi entri kali ini adalah persediaan saya sendiri berdasarkan pengalaman sebelum ini.  Terpulang kepada kalian nak mengikuti sepenuhnya atau pun tidak šŸ‘Œ.

Tempoh bersalin bagi ibu yang sudah mempunyai pengalaman ialah dalam 12 jam.  Walaubagaimanapun ia tertakluk kepada kesihatan ibu juga.  Jadi, para ibu jaga kesihatan ya terutamanya bila dah masuk minggu akhir.

BARANG PERSEDIAAN BERSALIN DI DALAM BEG

A.  Untuk Ibu :

Baju atau blouse yang sesuai untuk penyusuan : Baju khas di hospital sebenarnya s…

Resepi Paprik Daging Philips Pressure Cooker ( PPC )

Entri #79 : Resepi Paprik Daging Philips Pressure Cooker ( PPC )
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Assalammu'alaikum

Lebihan daging korban rupanya masih banyak didalam peti ais beku.  Jenuh juga lah memikirkan resepi akhirnya saya pilih resepi paprik.  Kebiasaannnya, resepi ini saya menggunakan daging ayam.  Selongkar peti ais, Alhamdulillah bahan-bahan cukup untuk memasak.  Oleh kerana daging lambat empuk, saya gunakan periuk PPC supaya lebih cepat dan anak pun tak merungut kelaparan šŸ˜‰.

Baiklah ini bahan-bahannya :

500g daging siap potong kecil ( anggaran sahaja beratnya sebab daging korban dalam plastik )
3-4 ulas bawang merah*
2 ulas bawang putih*
1 biji bawang besar dipotong 8
2 batang serai diketuk
3 sudu besar cili boh
4 sudu besar sos tiram
3 sudu besar sos tomato
3 sudu besar kicap manis
1 biji limau kasturi ( diperah )
3 helai daun limau purut
1/2 batang lobak merah atau ikut sayur kesukaan anda
Garam dan air secukupnya

*ditumbuk


Cara-cara membuatnya :
1.  Panaskan se…