Skip to main content

Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow

Entri #116 : Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Alhamdulillah

Hari ini hakak nak buat pertandingan atau contest sempena Malaysia nak sambut kemerdekaan hujung bulan Ogos ini.  Ni pertama hakak nak anjurkan, harapannya sudilah join ya.

Mudah sahaja syaratnya :

1. Follow Google+ blog ini : Siti Mariam Morshidi

2. Follow Instagram : Siti Mariam Morshidi

3. Buat satu tajuk entri "Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow "

4. Dah siap, publishkan entri tersebut dan letakkan linknya dibahagian komen entri ini

5. Jangan lupa copy dan pastekan banner di bawah dan backlink kan banner tersebut kepada entri ini

Hadiah Pertama : Satu set sebulan Lexee bernilai lebih RM50 menanti anda !

Hadiah Kedua : Satu botol Hygienewash Lexee bernilai lebih RM30

Mula contest : Hari ini šŸ˜€
Tarikh tutup contest : 31 Ogos 2018 / 11.59pm

Selamat mencuba

* Blogger yang duduk di Malaysia sahaja

* Pemilihan pemenang adalah secara rawak

* Mesti jujur


Comments

  1. ana join http://adna2029.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  2. http://ejulz.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  3. shu join

    http://www.shuhaidasaad.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, saya datang join dan support awak..

    http://www.shikinrazali.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  5. https://belogsjm.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    FB/IG/TW = jmbelogs

    ReplyDelete
  6. Sha joint
    http://kasihkuamani.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  7. Kak Feni join.

    Follower yang ke 7.

    http://www.safenifeni.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  8. https://messarah.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih join giveaway ni šŸ‘šŸ˜Š

      Delete
  9. join :)

    http://aerillhassan.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  10. Menyertai

    https://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  11. Saya join

    http://azlanbahar.com/contest/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow/

    ReplyDelete
  12. http://zafirahnazri.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  13. Join :)

    https://aninashyqinlife.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  14. Join.... http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join giveaway ni šŸ˜ƒ

      Delete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. join..
    http://www.bajuwarnacoklat.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum, Syaza join :)

    http://vitaminsyaza.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  18. saya join

    http://penselduabee.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi join dan bertandang di blog ini šŸ‘šŸ˜€

      Delete
  19. Saya join

    https://jombercontest.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  20. http://www.bondezaidalifah.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    Join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, Terima kasih banyak šŸ‘ŒšŸŒø

      Delete
  21. join :)
    https://z3tty.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  22. http://www.mariafirdz.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  23. Join... :)

    http://www.huhahuhajerr.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  24. join! :D

    http://www.sayidahnapisah.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi jejak dan join contest

      Delete
  25. bismillahirahmanirahim...

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  26. Cik Ash
    https://www.cikash.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Yaya join :)
    http://aleiyamustaffa.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  28. http://www.syamimisaad.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    Join sama. :)

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum... The Blogler join yer...
    https://akupakarblog.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
  30. Mrs. A join ya...

    https://mrsablogstori.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    IG: @my.maziah

    ReplyDelete
  31. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2018/08/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi ke blog dan sudi join contest šŸ˜

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Cheesekut Nestum Sedap Pengikat Kasih Sayang

Entri #68 : Resepi Cheesekut Sedap Pengikat Kasih Sayang
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Alhamdulillah

Setiap hari perlu disyukuri tidak kira cuaca di luar hujan atau panas, gembira ataupun duka.

Sudah agak lama juga tidak membuat juadah kek atas kesibukan diri sendiri dan emosi agak 'ke laut' semasa mengandung yang lepas.  Kali ini 'mood' sudah datang dan memanfaatkannya dengan satu resepi yang sangat mudah.  Anak-anak pun boleh buat sendiri kerana ia tidak perlu dibakar dalam oven atau dikukus dengan pengukus.


Bahan-bahan untuk membuat Resepi Cheesekut Nestum :

250 g Cream Cheese ( Jenama Tatura )Biskut Deluxe Cracker ( Jenama Hup Seng (  Original warna biru ) )3/4 tin susu pekat manis ( boleh kurangkan sukatan jika suka )Susu segar kotak kecil ( Jenama HL )Nestum
Cara-cara membuatnya : Mula-mula masukkan cream cheese, susu pekat manis dan susu kotak ( 2 sudu besar ) dan gaulkan hingga sebati menggunakan mixer.  Jika tiada mixer, boleh sahaja gunakan blender.  B…

Persediaan Bersalin Siri 3

Entri #40 : Persediaan Bersalin Siri 3
Teks : Siti Mariam Morshidi
Foto : Koleksi peribadi dan Google

Alhamdulillah

Masa untuk bersalin semakin hampir dan bolehlah saya menyediakan beg khas untuk ke hospital.  Sudah pasti persediaan awal ini bertujuan mengelakkan kekalutan bila dah sampai masanya untuk ke hospital.  Bagi saya pada minggu ke-36 kehamilan, ia adalah persediaan yang WAJIB sama ada diletakkan di kereta atau di bilik.

Mungkin persediaan bersalin untuk setiap orang adalah berbeza, jadi entri kali ini adalah persediaan saya sendiri berdasarkan pengalaman sebelum ini.  Terpulang kepada kalian nak mengikuti sepenuhnya atau pun tidak šŸ‘Œ.

Tempoh bersalin bagi ibu yang sudah mempunyai pengalaman ialah dalam 12 jam.  Walaubagaimanapun ia tertakluk kepada kesihatan ibu juga.  Jadi, para ibu jaga kesihatan ya terutamanya bila dah masuk minggu akhir.

BARANG PERSEDIAAN BERSALIN DI DALAM BEG

A.  Untuk Ibu :

Baju atau blouse yang sesuai untuk penyusuan : Baju khas di hospital sebenarnya s…

Daging Masak Hitam Mudah Dengan Philips Pressure Cooker ( PPC )

Entri#103 : Daging Masak Hitam Mudah Dengan Philips Pressure Cooker ( PPC )
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi
Alhamdulillah Masih lagi tidak terlambat untuk hakak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018 untuk muslimin dan muslimat diMalaysia dan seluruh dunia amnya.  Sudah lama sebenarnya hakak menyimpan niat untuk berkongsi resepi ini tetapi selalu tertangguh.  Hakak rasa inilah masanya yang sesuai lebih-lebih lagi dimusim perayaan.
Resepi Daging Masak Hitam banyak versinya di Sarawak.  Ada yang gunakan minyak sapi, ada yang masukkan kicap pekat dan macam-macam lagi tetapi dari sudut rasa tidaklah jauh berbeza. Resepi yang hakak gunakan cukup mudah tetapi sedap, malah keluarga diSabah telah menggunakannya untuk kenduri dan majlis-majlis.  Masakan ini juga tidak mudah basi kerana ia tidak menggunakan santan.
Bahan-bahannya:
500g daging
4 biji bawang besar *
Rempah 4 sekawan iaitu **:
4-5 biji buah pelaga
5 kuntum bunga cengkih
1 kuntum bunga lawang
1 kulit kayu manis
( seim…