Skip to main content

Tuala Wanita Lexee Bantu Anak Tenang Ketika Peperiksaan

Entri #118 : Tuala Wanita Lexee Bantu Anak Tenang Ketika Peperiksaan
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Alhamdulillah

Ibu-ibu sekalian risau tak jika anak nak 'exam' ? Baguslah jika ada perasaan sebegitu sebab itu menandakan anda prihatin dan sayang pada mereka.  Kadang-kadang rasa kita pulak yang terlebih bimbang berbanding tuan punya badan kan.

Anak-anak perempuan kita yang sudah akil baligh, janganlah kita ambil mudah kalau dah datang bulan lagi-lagi masa 'exam'.  Biasanya masa tu mungkin cepat penat dan mudah terganggu emosi.

Tempoh masa ujian pula paling kurang satu jam dan paling lama 3 jam dalam keadaan duduk.  Yang paling dirisaukan pad bocor dan terlalu lembap pula.  Bila begini bukankah ia mengganggu konsentrasi anak-anak yang tengah ujian tu?

Sebab tu hakak nak bantu anak-anak tenang dengan guna tuala wanita Lexee.  Serapannya sepantas 6 saat dan boleh menampung 27 kali ganda dari tuala wanita biasa.  Malah rasa kering dan segar sepanjang tempoh haid.

Tuala wanita Lexee memang direka untuk meraikan fitrah wanita supaya yakin diri walaupun sedang haid.  Bila keyakinan diri meningkat, emosi pun mudah ke arah positif.

Jika ingin tahu lebih lanjut dan ingin menjadi ahli:

Hubungi saya (Whatsapp/Telegram): 019 838 2601


Perbandingan serapan dan tahap kekeringan antara Tuala Wanita Lexee dan tuala wanita biasa.  Lexee TERBAIK

Comments

  1. Replies
    1. Terima kasih sudi bertandang. Jemput join Giveaway Merdeka contest ya:http://sitimariammorshidi.blogspot.com/2018/07/giveaway-merdeka-2018-lexee-memang-wow.html

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Cheesekut Nestum Sedap Pengikat Kasih Sayang

Entri #68 : Resepi Cheesekut Sedap Pengikat Kasih Sayang
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi

Alhamdulillah

Setiap hari perlu disyukuri tidak kira cuaca di luar hujan atau panas, gembira ataupun duka.

Sudah agak lama juga tidak membuat juadah kek atas kesibukan diri sendiri dan emosi agak 'ke laut' semasa mengandung yang lepas.  Kali ini 'mood' sudah datang dan memanfaatkannya dengan satu resepi yang sangat mudah.  Anak-anak pun boleh buat sendiri kerana ia tidak perlu dibakar dalam oven atau dikukus dengan pengukus.


Bahan-bahan untuk membuat Resepi Cheesekut Nestum :

250 g Cream Cheese ( Jenama Tatura )Biskut Deluxe Cracker ( Jenama Hup Seng (  Original warna biru ) )3/4 tin susu pekat manis ( boleh kurangkan sukatan jika suka )Susu segar kotak kecil ( Jenama HL )Nestum
Cara-cara membuatnya : Mula-mula masukkan cream cheese, susu pekat manis dan susu kotak ( 2 sudu besar ) dan gaulkan hingga sebati menggunakan mixer.  Jika tiada mixer, boleh sahaja gunakan blender.  B…

Persediaan Bersalin Siri 3

Entri #40 : Persediaan Bersalin Siri 3
Teks : Siti Mariam Morshidi
Foto : Koleksi peribadi dan Google

Alhamdulillah

Masa untuk bersalin semakin hampir dan bolehlah saya menyediakan beg khas untuk ke hospital.  Sudah pasti persediaan awal ini bertujuan mengelakkan kekalutan bila dah sampai masanya untuk ke hospital.  Bagi saya pada minggu ke-36 kehamilan, ia adalah persediaan yang WAJIB sama ada diletakkan di kereta atau di bilik.

Mungkin persediaan bersalin untuk setiap orang adalah berbeza, jadi entri kali ini adalah persediaan saya sendiri berdasarkan pengalaman sebelum ini.  Terpulang kepada kalian nak mengikuti sepenuhnya atau pun tidak 👌.

Tempoh bersalin bagi ibu yang sudah mempunyai pengalaman ialah dalam 12 jam.  Walaubagaimanapun ia tertakluk kepada kesihatan ibu juga.  Jadi, para ibu jaga kesihatan ya terutamanya bila dah masuk minggu akhir.

BARANG PERSEDIAAN BERSALIN DI DALAM BEG

A.  Untuk Ibu :

Baju atau blouse yang sesuai untuk penyusuan : Baju khas di hospital sebenarnya s…

Daging Masak Hitam Mudah Dengan Philips Pressure Cooker ( PPC )

Entri#103 : Daging Masak Hitam Mudah Dengan Philips Pressure Cooker ( PPC )
Teks dan Foto : Siti Mariam Morshidi
Alhamdulillah Masih lagi tidak terlambat untuk hakak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018 untuk muslimin dan muslimat diMalaysia dan seluruh dunia amnya.  Sudah lama sebenarnya hakak menyimpan niat untuk berkongsi resepi ini tetapi selalu tertangguh.  Hakak rasa inilah masanya yang sesuai lebih-lebih lagi dimusim perayaan.
Resepi Daging Masak Hitam banyak versinya di Sarawak.  Ada yang gunakan minyak sapi, ada yang masukkan kicap pekat dan macam-macam lagi tetapi dari sudut rasa tidaklah jauh berbeza. Resepi yang hakak gunakan cukup mudah tetapi sedap, malah keluarga diSabah telah menggunakannya untuk kenduri dan majlis-majlis.  Masakan ini juga tidak mudah basi kerana ia tidak menggunakan santan.
Bahan-bahannya:
500g daging
4 biji bawang besar *
Rempah 4 sekawan iaitu **:
4-5 biji buah pelaga
5 kuntum bunga cengkih
1 kuntum bunga lawang
1 kulit kayu manis
( seim…